VOLEU UN ÀPAT GRATUÏT AL CAPICUA!!!??? AQUÍ REPARTIM EL DEL JULIOL!!!

Publicat a la categoria concurs el 24-07-2013

g

Doncs es molt fàcil, el primer que escrigui un missatge gastronòmic dins d’aquest post i:

– Sigui amic-seguidor en alguna de les nostres xarxes socials:

https://www.facebook.com/RESTAURANTCAPICUA

https://www.facebook.com/pages/RESTAURANT-CAPICUA/210576988983918

https://twitter.com/cuinetescapicua

http://instagram.com/cuinetescapicua

https://es.foursquare.com/cuinetescapicua

I estigui apuntat a l’acte del facebook:

https://www.facebook.com/events/155820981219706/permalink/316368658498270/

SERÀ EL/LA GUANYADOR/A!!!

Podeu explicar el que volgueu sobre gastronomía: Que us sembla la restauració del nostre país, que canviarieu dels restaurants, quin plat us agrada més, que…

Doncs fàcil, no?

Ja friso per veure el/la guanyador/a!!!

GUATLLA EN ESCABEIX DE CACAO

Publicat a la categoria cuina creativa, mediterrania, receptes, slow food el 03-03-2013

IMG_20130219_172847

Doncs aquesta setmana toca acontentar a la Montse Nieto. Farem una versió de les guatlles per poder fer a casa…

PER A 4 PERSONES:
 
QUE NECESSITAREM???
 
Per fer l’escabeix:
Verdures: No us les marcaré. Depèn de l’època de l’any, del temps que tingueu, dels diners… Exemples:
100gr Pastanaga.
100gr Ceba.
50gr Fonoll.
100gr Porro.
1 dent d’Alls.
1 fulla Llorer.
300cl Oli oliva 0’4º
40gr Cacau pur.
50clVinagre de Mòdena.
C/S Sal i Pebre.
Per les guatlles:
Aquesta es fàcil, demaneu a la carnisseria, que us les neteixi, i les partiu per la meitat.
I COM HO FEM???
 
Pelarem les verdures i les tallarem.  Llavors les sofregirem amb l’oli, posant per aquest ordre: Ceba, Sal-pebre, Alls i llorer, porro , Fonoll, Pastanaga. 5 minuts de foc i afegim el vinagre. Mig minut de foc i apartem. HI barregem el cacau.
Marcarem les guatlles a la graella o paella i les submergirem amb l’escabeix. I aquí ve la part important. Nosaltres les cuinem al vapor envasades al buit, però com vosaltres no tindreu una envasadora i forn a vapor ho hem de substituir. Per això us proposo cuinar-ho en una cassola que es pugui tapar i posar al forn. Per exemple, un motllo de silicona per fer pappillotte o una cassola amb tapa sense parts de plàstic. Ho confitarem de  mitja a una hora a uns 100ºC depenent del forn.
I ja ho tenim llest. Aquests es un d’aquells plats que sempre són més bons d’un dia per l’altre.

BON PROFIT!!!

ARRÒS DE SENYORETS.

Publicat a la categoria arrossos, cuina creativa, mediterrania, receptes, Sin categoría el 17-02-2013

IMG_20130214_195421 IMG_20130217_203123

Aquesta setmana us explicarem com hem fet l’arròs. Ha tocat… DE SENYORETS!!!
I perquè es diu de senyorets? Doncs per que surt amb el peix tot peladet, sense que s’hagi de «treballar» gaire…
PER A 4 PERSONES.
 
QUE NECESSITEM???
Per fer el sofregit:
200gr de ceba.
250gr de pebrot verd.
1 dent d’all.
1 fulla de llorer.
100gr tomàquet.
Q/S oli oliva.
Q/S sal.
Q/S sucre.
Q/S pebre dolç.
Per fer la picada:
50gr julivert.
2 dent d’alls.
20gr nyora o pebrot xoriçer.
50gr d’atmella salada.
50cl vi blanc.
30cl oli oliva.
I quin peix necessitarem?
Doncs depèn del vostre pressupost o temps per fer-ho. Si aneu al mercat, us assegureu la qualitat i que la peixatera us l’arreglarà com li demaneu.
Jo us proposo…
8 gambes o llagostins.
12 musclos.
12 cloïsses.
8 calamarsons.
400gr de rap.
Per fer el fumet:
1’5l de fumet.

500gr de peix per fer fumet. ( Podrem aprofitar els caps o closques de les gambes, llagostins o espines sobrants que utilitzarem per fer el plat, i el que falti, la vostra peixatera us servirà un peix de roca boníssim!!! )

100gr de ceba.
100gr de pastanaga.
100gr de porro.
100gr d’api o fonoll.
Q/S pebre dolç.
2l d’aigua.
I  ens faltarà 400gr d’arròs bomba.
 
I COM HO FEM???
Primer començarem a fer el sofregit, tallem la ceba i pebrot en brunoise, o sigui, picadet. Ratllem el tomàquet. Llavors sofregim la ceba i pebrot amb un toc de sal, l’oli, l’all i llorer a foc lent. Quan més temps disposem per fer el sofregit més caramel.litzat ens quedarà i millor arròs tindrem. Quan ja comenci agafar el color desitjat retirarem del foc, afegirem el pebre dolç i acte seguit hi afegirem el tomàquet ratllat amb el toc de sucre per treure acidesa. Continuarem sofregint fins aconseguir com el volem. Recordeu, foc lentíssim i carinyo cada 5 minutets i temps… Rectifiquem de sal i llest.
Mentre es fa el sofregit acabarem de preparar el peix. L’arròs de senyorets vol dir que tot ha d’estar pelat, i sinó ho ha fet la peixatera, ho haurem de fer nosaltres…
Gambes o llagostins: Fàcil, pelem la pell. I si volem deixar el cap enganxat al cos per poder xuclar-ho, tot un detall, però sobre tot, peladet!!! Reservem.
Closca: Primer netegem la closca. Després força aigua amb força sal bullint i posem la closca. Quan comenci a obrir, retirem i refredem amb un bany maria amb gel per tallar la cocció. Reservem.
Cefalòpodes: Doncs la peça escollida, neta i llesta. Reservem.
Rap o peix: Net d’espines i d’escames. Porcionat a la ració escollida. Reservem.
I com ja tenim les closques i espines del peix que utilitzarem, ja podem començar amb el fumet. Sofregim amb una mica d’oli les verdures tallades iguals. Quan agafin color, retirem i afegim el pebre dolç, tot vigilant que no és cremi, per això hem retirat del foc. Hi afegim l’aigua i quan comenci a bullir, hi afegirem el peix. 30 minuts bullint i ja podrem colar fins aconseguir el fumet que necessitem.
Doncs el sofregit en marxa, peix net, fumet a punt, ens falta la picada, no? Fàcil, escaldem la nyora o pebrot xoriçer, amb una cullera retirem la polpa de la pell. Fregim els alls amb l’oli. Quan ho tinguem preparat, tot al turmix i fins que aconseguim una pasta cremosa i sense grumolls.
Doncs ja ho tenim tot enllestit per aconseguir l’arròs. A la paellera i afegirem oli, saltejarem el peix escollit i ràpidament ho retirarem per no cuinar-ho massa, només volem que ens deixi gust a l’arròs. Després hi afegirem l’arròs, la marca i la picada i ho sofregirem, rectificarem de sal i afegirem el fumet. No el poseu tot, deixeu una petita part per sinó el necessita tot. I es que l’arròs depèn molt del vostre forn, humitat, foc, ect… Remenen per que no s’enganxi i cuinarem 10 minuts al foc, primer a foc fort i als 5 minuts podem baixar-ho una mica. Afegirem el peix i acabarem amb 6-8 minuts al forn, precalentat a 210 ºC. El temps de cocció i la temperatura del forn, dependrà del tipus d’arròs que utilitzem, el forn que tinguem, etc… Quan ho tinguem enllestit, el trèiem del forn i el deixem reposar 3 minutets, i… JA EL TINDREM ENLLESTIT PER MENJAR!!!
I sobre tot, recordeu la norma bàsica de l’arròs, L’ARRÒS MAI ESPERA A QUI SE’L MENJA, SEMPRE HAURÀ DE SER AL REVÉS, SI ALGÚ HA D’ESPERAR, SERÀ QUI SE L’HA DE MENJAR…
Bon profit i si us atreviu… Feu-ho saber!!!
*I que voldrà dir Q/S??? Doncs fàcil, abreviació de Quantitat Suficient!!!

PANNACOTTA AL PERFUM DE BAYLEIS

Publicat a la categoria postres, receptes el 10-02-2013

IMG_20130210_193447
Aquesta setmana us expliquem com fem nosaltres la pannacotta, unes postres típiques d’Itàlia molt semblants al flam.

PER LA 4 PERSONES.

QUE NECESSITEM???

Per fer la Pannacotta:

400 cl de nata líquida.
100gr sucre.
2 fulles de gelatina.
10 o 20 cl de bayleis. ( Sinó en tinguéssiu, el podem substituir per qualsevol altre licor, només tingueu en compte en pujar o baixar la proporció.)

Pel fer el caramel de les flameres:

100gr sucre.
30cl aigua.

I COM HO FEM???

1. Primer de tot fem el caramel per les flameres. Posem el sucre i l’aigua dins d’un cassó al foc, quan comenci a tenir el color desitjat ho retirarem i ho posarem a les flameres. Vigileu que no es cremi, ja que el gust que hi deixa es molt amarg. El que us sobri el podeu afegir a la pannacotta, i millorareu les postres.

2. Posem en remull les fulles de gelatina en aigua freda.

3. Posem a bullir la nata amb el sucre, quan comenci a bullir hi afegim el licor i retirem. Afegim les fulles de gelatina prèviament remullades i afegim el líquid calent a les flameres.

4. Deixem les flameres a la nevera un mínim de 6 hores i ja les tindreu acabades.

Podeu acompanyar amb nata muntada, gelat de xocolata o fruits secs garrapinyats.

BON PROFIT I SI US ATREVIU… FEU-NOS SABER!!!

LA RECEPTA DEL PECAT DE LES TRES XOCOLATES.

Publicat a la categoria receptes el 02-12-2012

Us proposem una recepta que encanta a gran part de la nostra clientela… Eh Anna i Sílvia!!!  Va per vosaltres!!!

Us la hem adaptat per poder-la fer a casa sense gaires complicacions, i així us animeu a fer-la si teniu temps i ganes… Si voleu la que fem al restaurant, us la enviarem en privat.

PECAT DE LES TRES XOCOLATES.

Per a 4 persones:

Trufa negra:

150gr de cobertura 70% cacau.
150cl de nata líquida.
30gr de sucre.
Un xic de licor aromàtic. Tipus brandi, rom, baileys, Tia Maria, o cap d’ells sinó voleu empitonar una miqueta als nens…
Trufa xoco amb llet:
200gr de cobertura xocolata amb llet.
100cl de nata líquida.
20gr de sucre.
1 fulla de fulla de gelatina. Si voleu reforçar el pastís i tingui una textura més compacta, sinó no us caldria.
Trufa xoco blanca:
200gr de cobertura xocolata blanca.
100cl de nata líquida.
20gr de sucre.
1 fulla de fulla de gelatina. Si voleu reforçar el pastís i tingui una textura més compacta, sinó no us caldria.
Per el pa de pessic.
Jo us proposo un de fàcil, dels que es mesuren amb iogurts… Sinó també el podeu comprar fet, o d’aquells que només s’han de coure, o tipus magdalenes de xocolata, o…
1 iogurt natural.
2 mesures de iogurt de farina.
2 mesures de iogurt de sucre.
1 mesura de iogurt de cacau en pols.
1 mesura de iogurt d’oli.
3 ous.
1 sobre de llevat.
Tot en un bol per barrejar, encamisem el motllo escollit amb mantega, una mica de farina i courem amb el forn a 180ºC durant 30-40 minuts, depèn del nostre forn. Un cop cuit, es treu del motllo i que refredi cap per baix sobre del marbre de la cuina, així aconseguirem que sigui més regular.
Per l’almívar del pa de pessic:
150cl aigua.
75gr sucre.
Fer bullir el sucre amb l’aigua durant 2 minuts i retirar del foc.
I COM HO FEM AIXÒ???
Fàcil, fàcil…
Per fer les xocolates:
Començarem amb de xocolata blanca, i posarem la nata a bullir amb un cassó, hi afegirem el sucre i una vegada arrenqui a bullir, retirarem del foc, afegirem la fulla de gelatina prèviament posada en remull amb aigua freda, i la cobertura de xocolata blanca. Barrejarem bé i ho posarem dins del motllo escollit, repartint la quantitat a parts iguales si n’escollim d’individuals. Jo us proposo utilitzar flameres, que segur que a casa en teniu, i així ja tindreu les racions fetes. El motllo que escollim primer l’hem de protegir amb paper film. Només l’hem de mullar una mica perquè el paper s’enganxi bé i vigilant hi posarem el tall de paper film que haurem tallat prèviament, així després ens serà molt fàcil treure el pastís… Un cop repartit amb els motllos escollits, ho posem a la nevera per refredar-se i poder continuar el pastís.
Aquesta operació la repetirem amb les altres xocolates, seguint amb la de xocolata amb llet i després amb la de xocolata negra, així aconseguirem tres colors diferenciats.
Un cop posada la xocolata negra, ja hi podrem posar el pa de pessic tallat per la forma del motllo, amb el gruixut que volem. El podem mullar amb una mica de licor si el pastís es per majors d’edat, o utilitzar l’almívar, sempre serà més agradable al paladar.
Quan ja ho tenim tot enllestit, al congelador. Ho deixem reposar unes 24 hores com a mínim perquè el pastís sigui fàcil de treure del motllo  I JA HAUREM ACABAT EL PECAT DE LES TRES XOCOLATES!!! Treiem del congelador, treiem del motllo i deixem a la nevera perquè no estigui congelat. Una horeta abans de menjar-lo el podriem treure de la nevera, així tindrà una textura més agradable.
Ho podem acompanyar d’un gelat de Torró, de vainilla, de nata, de…
BON PROFIT!!!

Les receptes del concurs. Proposada per l’Anna Sans Armengol.

Publicat a la categoria concurs, receptes el 16-09-2012

Un altra recepta que entra al concurs!!

Ja ho sabeu, si us agrada la proposta, entreu al post i doneu-li al m’agrada dels comentaris i així l’Anna s’emportarà l’àpat gratuït!!!

I si voleu participar… Ja sabeu que fer, no???  Que encara queda temps fins a acabar el mes de setembre…

http://www.facebook.com/events/155820981219706/


L’Anna fa uns dies em va demanar la recepta d’una amanida de pasta del menú. Doncs aquí la tens!!!

Aquesta te la plantejo per quan et queda un resto de gaspatxo a la nevera. Aquell tetabrick que no s’acaba mai, o el culet de gaspatxo que feu i ja no us voleu veure, doncs ens ajudarà a fer la vinagreta.


AMANIDA DE PASTA AMB VINAGRETA DE FORMATGES. Per 4 persones.


Per fer la vinagreta:


200cl de gaspatxo. ( Sinó en teniu, fareu servir ceba, pebrots, tomàquets i si teniu cogombres i ho posareu amb oli i vinagre. ) Oi que es més fàcil el gaspatxo??? 

75cl oli verge.

100gr de formatge parmesà ratllat.

Un pols d’orenga.

La sal i el pebre que necessiteu.


300gr de la pasta que tingueu. 

100gr del formatge que us agradi més. ( Brie, maó, manxego, cabra… ) O fer una barreja de tots!!!

El mezclum d’enciams que vulgueu.

Per fer la vinagreta:

Bullirem la pasta, depèn del tipus de pasta per saber el temps de cocció. Ho reservem per quan ho necessitem.

Mentrestant que es calenta l’aigua, agafarem el gaspatxo amb tots els ingredients per la vinagreta  i amb el turmix ho triturarem per emulsionar-ho tot. Ho reservem per quan ho necessitem.

Amb els formatges per posar per sobre els tallarem de la manera més curiosa que se’ns passi pel cap. 

I ja podem començar a fer l’amanida. Barregem la vinagreta amb la pasta. La col·loquem al plat o font que decidim per presentar-la, hi posem els formatges per sobre, el mezclum en un costadet, i… Voilà!!!

Que us vagi de gust!!! 

 

Les receptes del concurs. Proposada per la Mireia Tudurí Pérez.

Publicat a la categoria concurs, receptes el 06-09-2012

Un altra recepta que entra al concurs!!!

Ja ho sabeu, si us agrada la proposta, doneu-li al m’agrada dels comentaris perque la Mireia es guanyi l’apat gratis!!!

I si voleu participar… Ja sabeu que heu de fer!!!

http://www.facebook.com/events/155820981219706/


I ara una tradició de cada any… QUE FEM AMB ELS TORRONS QUE ENS SOBREN DELS NADALS???

Un flam et semblaria una bona manera d’aprofitar-los?

Doncs que et sembla si fem:

FLAM BESCUIT DE TORRÓ AMB GELAT DE XOCOLATA. Per 4 persones.

Per fer el flam:
O agafes els polvos potax per sinó tens temps, cosa que jo no et recomano per molt que em porta a la meva infància… ( Allà ja et diu la recepta. )
O…
400 cl de llet.
4 ous.
75 gr de sucre.
pell de llimona o/i taronja.
canyella branca o vainilla.
150 gr de torró. ( Dóna igual quina clase, segons el gust, un flam diferent… )
50 cl llet.

Per fer el caramel:
100gr de sucre.
40cl d’aigua.
 
Gelat de xocolata. La marca que més et convingui.
 
Com fem el flam:
Primer de tot posarem el sucre i aigua del caramel al foc, fins que ens agafi el color torrat que desitgem, que no vol dir cremat, eh!!! Ho posem a les flameres escollides i llestos.

Després agafem la llet amb el sucre i aromàtics i ho posem al foc per infusionar. Després d’uns 5 minuts bullint a foc lent ho retirem del foc i colem. Mentre teníem la llet al foc, hem batut els ous i hem barrejat amb la turmix el torró amb la llet reservada, si es del dur, necessitarem una gran ajuda prèviament, envolicant el torró amb un drap i amb una mà de morter o un corró de pastisseria anar trinxant per no trencar el turmix. Ho barregem amb els ous i hi afegim la llet infusionada barrejant molt bé. Ho posem amb els motllos escollits, tan sigui individuals com un de granl.
Preparem el forn a 140ºC i fem un bany maria ( recorda que el bany maria es una safata de forn amb un fons d’aigua, aproximadament fins a  la meitat del motllo ). I enfornem els flam pensant que el temps dependrà del vostre forn i del tamany dels motllos dels flams. Pot oscil.lar de 40 min a 1 i 20 min aproximadament. Per comprovar que ja els tenim fets podem utilitzar el truc del ganivet., n’agafem un de net i punxem un flam, si surt net i sense líquid vol dir que ja està, sinó pot faltar-li una miqueta.
Deixem refredar a la nevera i quan necessitem menjar aquestes postres ho trèiem del motllo ajudats d’un ganivet passat per les parets del motllo i hi posem el gelat al costadet. Amb una miqueta de nata muntada ja seria la repera!!!
Si has escollit l’opció POTAX, només has d’afegir el torró triturat amb aquella mica de llet al final del procés, just després de bullir-lo. Només pensa que potser hi has de posar una miqueta més de polvos, perquè la barreja del Torró no et faci modificar la textura i et quedin unes natilles…
I JA TENS UN QUANT TORRÓ GASTADET!!!
BON PROFIT!!!

 

Les receptes del concurs. Proposada per la Sara Nuñez Santos.

Publicat a la categoria concurs, receptes el

Un altra recepta que entra al concurs!!!

Ja ho sabeu, si us agrada la proposta, doneu-li al m’agrada dels comentaris perque la Sara es guanyi l’apat gratis!!!

I si voleu participar… Ja sabeu que heu de fer!!!

http://www.facebook.com/events/155820981219706/

Una recepta amb dificultat!!! BRAVO SARA!!!
A veure que podem fer amb aquest Marmite, que si comptem amb les exquisitesses de la gastronomia Anglesa…
Et proposaré dues receptes. Una com a aperitiu, i l’altra per fer una carn, però amb molta senzillesa, ja que aquest producte es més per reforçar gustos i sobre tot, els hi servia per alimentar-se, que no pas tingui un gran valor gastronòmic.
La primera et proposaria fer unes:
Torradetes de Marmite,  Formatge Fresc i Maduixetes.
Torradetes. ( Les que t’agradin més, ja siguin de paté, o tipus xapata, o… )
Marmite. La quantitat que tu vegis.
Formatge fresc tipus Burgos. Igual, la quantitat que tu vegis.
Maduixetes. Igual, sinó en tens, ho pots canviar per qualsevol fruita amb un toc àcid, com la pinya, o fins i tot el mango. Sinó en tens, una confitura de gerds, o taronja amarga et podria fer el fet. Més que res es per trencar un poc els gustos.

I com les fem???
Doncs no te gaire secret: La torradeta, untes amb el marmite, hi poses el formatge fresc tallat a làmines de la mida de la torradeta i per últim una miqueta de fruita per decorar.
I ja ho tens.

Aquest producte també et podria servir per reforçar el gust d’un rostit, tan sigui de vedella com pollastre. Només et cal fer la recepta del rostit que ja tinguis al cap, i uns 30-40 minuts abans d’acabar, i untes la carn amb aquest producte. Aconseguiràs reforçar el gust i que quedi un color daurat-torrat molt atractiu. 
Bé, em sembla que ja ho tenim no? Espero que gastis aviat aquest pot de Marmite!!! 

Les receptes del concurs. Proposada per Els Pecats De La Baba Mita.

Publicat a la categoria concurs, receptes el 04-09-2012

Un altra recepta que entra al concurs!!!

Ja ho sabeu, si us agrada la proposta, doneu-li al m’agrada dels comentaris perque ELS PECATS DE LA BABA MITA es guanyi l’apat gratis!!!

I si voleu participar… Ja sabeu que heu de fer!!!

http://www.facebook.com/events/155820981219706/

Doncs comptant que aquest Cupcakes han d’estar de vici tots solets, només hi farem alguna coseta si per mala sort, se’ns han oblidat a l’armari i sense tapar, durant uns quants dies… I QUE FEM AMB AQUESTA DELÍCIA???
Doncs… Que et sembla una de fàcil:

Bescuit gelat de mores i formatge amb xocolata calenta. 4 persones.

Per el bescuit. 

500cl de nata muntada. ( Sinó tens batidor de nata, a la pastisseria ho faran d’allò més bé )
50gr de sucre.
250gr de Cupcakes. ( Potser el de mores amb formatge, o el de… )
Per la salsa de xocolata:
100 cl nata
50gr de xocolata tipus cobertura.
25 gr sucre
Una miqueta de licor sempre ajuda.
Per fer el bescuit.
Sinó tenim batidor, la pastisseria ens donarà la nata dolça, llavors no caldrà el sucre. Sinó, hi muntem la nata amb el sucre, i quan estigui muntada, hi afegirem amb molta cura el cupcake esmicolat, barrejarem amb cura de que no baixi la nata i ho posarem amb un recipient al congelador vigilant que quedi regular. El recipient el humitejarem amb una mica d’aigua per quant el treiem del congelador sigui més fàcil. Deixarem al congelador fins que ho necessitem, pensant que ha de congelar.
Per fer la salsa de xocolata:

Calentarem la nata amb el sucre i el licor escollit. Quan vagi a bullir, retirem del foc i afegim la xocolata. Remenem i mantenim en calent per fer-ho servir.

I com ho acabem?
Treure’m del motllo el bescuit, si el motllo es metàl·lic, ho podem calentar una miqueta al foc, així sortirà fàcil i ràpid. El tallem a la ració desitjada i amb la xocolata calenta per acabar…
I… BON PROFIT!!!
Espero que així no et sàpiga greu que es quedin arraconats aquests magnífics Cupkakes!!!

Les receptes del concurs. Proposada per la Maria Elena Oliver.

Publicat a la categoria concurs, receptes el

Primera recepta del concurs!!! I com no… l’Elena és al capdavant… FELICITATS GUAPA!!! A veure quina sortida li donem a les mores i les gavarres…

Ja ho sabeu, si us agrada la proposta, doneu-li al m’agrada dels comentaris perque l’Elena es guanyi l’apat gratis!!!

I si voleu participar… Ja sabeu que heu de fer!!!

http://www.facebook.com/events/155820981219706/

A veure que us sembla aquesta… Fem unes postres???
Sandwich de fruites del bosc amb xocolata desfeta. 4 persones.
Imagina’t un bikini però per postres, doncs més o menys, volem fer això.
Per el farciment:
-50 gr de mores o gavarres.
-250 gr de crema pastissera.
150cl de llet.( o ho pots canviar per llet de soja )
30 gr de sucre.
Pell de llimona i/o taronja.
Canyella branca o pols.
3 rovells d’ou.
15 gr maizena.
30 cl nata. ( igual, ho pots canviar per llet de soja )
Quina cosa farem servir com si fos el pa???
8 llesques de pa de brioche ( ho ho pots canviar per plum cake sense lactosa )
20 gr mantega. ( Ho pots canviar per oli de girasol. )
10gr de sucre glass.
Per la salsa de xocolata:
100 cl nata ( ho pots canviar per llet de soja o sense lactosa )
50gr de xocolata tipus cobertura. ( pots utilitzar-ne sense lactosa, només incrementa fins als 100 grs, per que qualli bé )
25 gr sucre
Una miqueta de licor sempre ajuda…
Com fer el farciment…
Amb les mores no caldrà gaire coseta, només que les tallis segons et convinguin i el tamany que tinguin. Les reserves per quan les necessitis. Si utilitzes gavarres, millor saltejarles amb un xic de mantega i al final, un punt de sucre. Les reserves per quant les necessitis.
Per la crema pastissera, es el mateix procediment que una crema catalana. Infusionem la llet amb el sucre, els aromàtics. Quan hagin agafat el gust desitjat, colem, ho barregem amb els rovells, maizena i nata, vigilant que no facin grumolls. I ho fem bullir per espessir la crema. Quan arrenqui a bullir, ho retirem, ho colem i a refredar amb un altre recipient, si pot ser tapat amb paper film, millor.
Un cop fred, afegim les fruites del bosc escollides i ho barregem. Ja ho tenim llest per farcir.
Agafarem les llesques de pa de brioche i ho farcirem amb la crema, amb la quantitat que ens sembli bé, posant una llesca sobre i l’altra sota, com si fos un biquini. I ho deixarem a la nevera fins que ho necessitem.
Per fer la salsa de xocolata:
Calentarem la nata amb el sucre i el licor escollit, quan vagi a bullir, retirem del foc i afegim la xocolata. Remenem i mantenim en calent per fer-ho servir.
I com ho acabem?
I ja per acabar, quan necessitem fer les postres, només ens quedarà agafar una planxa elèctrica o paella, calenta un xic la mantega i torra un poc els sandwich que hem fet, com si fos un biquini, li espolvorem el sucre glass per sobre. Els retires, i els presentes amb la salsa de xocolata. Sempre podràs guardar unes poques fruites vermelles per decorar, amb una micona de menta i… O afegir un gelat de nata, o xocolata, o…
Ei, i amb aquesta recepta podries fer unes torrijas que també et quedarien molt bones!!! Només has de deixar a banda la mantega i empapar una micona el sandwich amb llet, ou i a fregir. Ho acabes arrebossant amb una mica de sucre e canyella i llestos…
Que t’ha semblat? Ho he fet complicat perquè ser que tu ets una bona cuinetes, eh!!