GUATLLA EN ESCABEIX DE CACAO

Publicat a la categoria cuina creativa, mediterrania, receptes, slow food el 03-03-2013

IMG_20130219_172847

Doncs aquesta setmana toca acontentar a la Montse Nieto. Farem una versió de les guatlles per poder fer a casa…

PER A 4 PERSONES:
 
QUE NECESSITAREM???
 
Per fer l’escabeix:
Verdures: No us les marcaré. Depèn de l’època de l’any, del temps que tingueu, dels diners… Exemples:
100gr Pastanaga.
100gr Ceba.
50gr Fonoll.
100gr Porro.
1 dent d’Alls.
1 fulla Llorer.
300cl Oli oliva 0’4º
40gr Cacau pur.
50clVinagre de Mòdena.
C/S Sal i Pebre.
Per les guatlles:
Aquesta es fàcil, demaneu a la carnisseria, que us les neteixi, i les partiu per la meitat.
I COM HO FEM???
 
Pelarem les verdures i les tallarem.  Llavors les sofregirem amb l’oli, posant per aquest ordre: Ceba, Sal-pebre, Alls i llorer, porro , Fonoll, Pastanaga. 5 minuts de foc i afegim el vinagre. Mig minut de foc i apartem. HI barregem el cacau.
Marcarem les guatlles a la graella o paella i les submergirem amb l’escabeix. I aquí ve la part important. Nosaltres les cuinem al vapor envasades al buit, però com vosaltres no tindreu una envasadora i forn a vapor ho hem de substituir. Per això us proposo cuinar-ho en una cassola que es pugui tapar i posar al forn. Per exemple, un motllo de silicona per fer pappillotte o una cassola amb tapa sense parts de plàstic. Ho confitarem de  mitja a una hora a uns 100ºC depenent del forn.
I ja ho tenim llest. Aquests es un d’aquells plats que sempre són més bons d’un dia per l’altre.

BON PROFIT!!!