Història del Capicua

Publicat a la categoria reflexions el 01-09-2012

 

Porto dies trencant-me el cap pensant quin pot ser el primer post del blog del restaurant: Que si la cuina catalana, que si el comerç de proximitat, que si l’actual situació política-econòmica del pais… I al final la llumeta es va encendre, quin millor tema que…

ELS NOSTRES ORÍGENS!!! Els del restaurant, els de l’Aina i els meus!!!

I ARA QUÈ, ENS EXPLICARÀS L’ORIGEN DE LA VIDA O QUÈ???

Doncs no, tant no, però si el del Capicua. I  és que el Restaurant Capicua el varen començar a tirar endavant el Tomàs i l’Irma, alguns de vosaltres els coneixereu. Ells van tenir la valentia de començar, ja fa alguns anys, un projecte de restaurant atípic a Cerdanyola, ja que en aquells moments, si sorties de les tapes, les opcions eren molt poques, i això sempre és una dificultat afegida.

Tant l’Aina com jo mateix sempre dèiem que el Capicua era el nostre restaurant, el restaurant per tirar endavant la nostra cuina, i cap a mitjans del 2010, quan ens vàrem assabentar que es traspassava, ens vam tirar a la piscina.

Al novembre del 2010 va començar la nostra etapa, no vàrem voler canviar gaire la proposta, ja que ens semblava molt encertada: un menú econòmic de dilluns a divendres, on poder fer una cuina de mercat, amb producte de proximitat i aprofitar la possibilitat d’oferir productes del nostre hort quan ens surten. I una carta de qualitat a un preu raonable, que tothom pugui accedir a la nostra cuina… É VOILE!!!  LA TEORIA EMPRESARIAL EN FUNCIONAMENT!!! Clients que repeteixen i clients nous!!! I tot això fins ara, que intentem fer  una constant evolució de la nostra proposta per  intentar millorar allò que creiem millorable.

PERÒ QUINS SÓN ELS VOSTRES ORÍGENS PROFESSIONALS???

Doncs després d’anar tastant una mica d’ofici d’aquí, un xic de cuina d’allà, i passar per la formació acadèmica corresponent, hem passat per les cuines i sales d’establiments com Martín Berasategui, Casa Cámara, Racó de Can Faves, El Bulli, Hotel Juan Carlos I, Hotel Club Med a Dieulefit, entre d’altres establiments.

I és que sempre vàrem considerar que la formació acadèmica com la professional era imprescindible per poder exercir l’ofici.

I amb tota aquesta barreja de conceptes gastronòmics, tocs empresarials i el polsim necessari de sociabilitat, fem una barreja de cuina catalana, amb tocs del món i amb un producte el més proper i ecològic que les vostres butxaques ens permetin.

Aquest és el primer escrit al nostre blog, ha volgut ser una petita presentació del que ha estat el restaurant, del que és actualment, i del que volem que sigui en un futur, ja que com tot en la vida, té i ha de tenir una constant evolució.

Gracies i sobretot, passeu un gran dia, que aquest no el repetireu!