Les receptes del concurs. Proposada per la Maria Elena Oliver.

Publicat a la categoria concurs, receptes el 04-09-2012

Primera recepta del concurs!!! I com no… l’Elena és al capdavant… FELICITATS GUAPA!!! A veure quina sortida li donem a les mores i les gavarres…

Ja ho sabeu, si us agrada la proposta, doneu-li al m’agrada dels comentaris perque l’Elena es guanyi l’apat gratis!!!

I si voleu participar… Ja sabeu que heu de fer!!!

http://www.facebook.com/events/155820981219706/

A veure que us sembla aquesta… Fem unes postres???
Sandwich de fruites del bosc amb xocolata desfeta. 4 persones.
Imagina’t un bikini però per postres, doncs més o menys, volem fer això.
Per el farciment:
-50 gr de mores o gavarres.
-250 gr de crema pastissera.
150cl de llet.( o ho pots canviar per llet de soja )
30 gr de sucre.
Pell de llimona i/o taronja.
Canyella branca o pols.
3 rovells d’ou.
15 gr maizena.
30 cl nata. ( igual, ho pots canviar per llet de soja )
Quina cosa farem servir com si fos el pa???
8 llesques de pa de brioche ( ho ho pots canviar per plum cake sense lactosa )
20 gr mantega. ( Ho pots canviar per oli de girasol. )
10gr de sucre glass.
Per la salsa de xocolata:
100 cl nata ( ho pots canviar per llet de soja o sense lactosa )
50gr de xocolata tipus cobertura. ( pots utilitzar-ne sense lactosa, només incrementa fins als 100 grs, per que qualli bé )
25 gr sucre
Una miqueta de licor sempre ajuda…
Com fer el farciment…
Amb les mores no caldrà gaire coseta, només que les tallis segons et convinguin i el tamany que tinguin. Les reserves per quan les necessitis. Si utilitzes gavarres, millor saltejarles amb un xic de mantega i al final, un punt de sucre. Les reserves per quant les necessitis.
Per la crema pastissera, es el mateix procediment que una crema catalana. Infusionem la llet amb el sucre, els aromàtics. Quan hagin agafat el gust desitjat, colem, ho barregem amb els rovells, maizena i nata, vigilant que no facin grumolls. I ho fem bullir per espessir la crema. Quan arrenqui a bullir, ho retirem, ho colem i a refredar amb un altre recipient, si pot ser tapat amb paper film, millor.
Un cop fred, afegim les fruites del bosc escollides i ho barregem. Ja ho tenim llest per farcir.
Agafarem les llesques de pa de brioche i ho farcirem amb la crema, amb la quantitat que ens sembli bé, posant una llesca sobre i l’altra sota, com si fos un biquini. I ho deixarem a la nevera fins que ho necessitem.
Per fer la salsa de xocolata:
Calentarem la nata amb el sucre i el licor escollit, quan vagi a bullir, retirem del foc i afegim la xocolata. Remenem i mantenim en calent per fer-ho servir.
I com ho acabem?
I ja per acabar, quan necessitem fer les postres, només ens quedarà agafar una planxa elèctrica o paella, calenta un xic la mantega i torra un poc els sandwich que hem fet, com si fos un biquini, li espolvorem el sucre glass per sobre. Els retires, i els presentes amb la salsa de xocolata. Sempre podràs guardar unes poques fruites vermelles per decorar, amb una micona de menta i… O afegir un gelat de nata, o xocolata, o…
Ei, i amb aquesta recepta podries fer unes torrijas que també et quedarien molt bones!!! Només has de deixar a banda la mantega i empapar una micona el sandwich amb llet, ou i a fregir. Ho acabes arrebossant amb una mica de sucre e canyella i llestos…
Que t’ha semblat? Ho he fet complicat perquè ser que tu ets una bona cuinetes, eh!!