Les receptes del concurs. Proposada per la Mireia Tudurí Pérez.

Publicat a la categoria concurs, receptes el 06-09-2012

Un altra recepta que entra al concurs!!!

Ja ho sabeu, si us agrada la proposta, doneu-li al m’agrada dels comentaris perque la Mireia es guanyi l’apat gratis!!!

I si voleu participar… Ja sabeu que heu de fer!!!

http://www.facebook.com/events/155820981219706/


I ara una tradició de cada any… QUE FEM AMB ELS TORRONS QUE ENS SOBREN DELS NADALS???

Un flam et semblaria una bona manera d’aprofitar-los?

Doncs que et sembla si fem:

FLAM BESCUIT DE TORRÓ AMB GELAT DE XOCOLATA. Per 4 persones.

Per fer el flam:
O agafes els polvos potax per sinó tens temps, cosa que jo no et recomano per molt que em porta a la meva infància… ( Allà ja et diu la recepta. )
O…
400 cl de llet.
4 ous.
75 gr de sucre.
pell de llimona o/i taronja.
canyella branca o vainilla.
150 gr de torró. ( Dóna igual quina clase, segons el gust, un flam diferent… )
50 cl llet.

Per fer el caramel:
100gr de sucre.
40cl d’aigua.
 
Gelat de xocolata. La marca que més et convingui.
 
Com fem el flam:
Primer de tot posarem el sucre i aigua del caramel al foc, fins que ens agafi el color torrat que desitgem, que no vol dir cremat, eh!!! Ho posem a les flameres escollides i llestos.

Després agafem la llet amb el sucre i aromàtics i ho posem al foc per infusionar. Després d’uns 5 minuts bullint a foc lent ho retirem del foc i colem. Mentre teníem la llet al foc, hem batut els ous i hem barrejat amb la turmix el torró amb la llet reservada, si es del dur, necessitarem una gran ajuda prèviament, envolicant el torró amb un drap i amb una mà de morter o un corró de pastisseria anar trinxant per no trencar el turmix. Ho barregem amb els ous i hi afegim la llet infusionada barrejant molt bé. Ho posem amb els motllos escollits, tan sigui individuals com un de granl.
Preparem el forn a 140ºC i fem un bany maria ( recorda que el bany maria es una safata de forn amb un fons d’aigua, aproximadament fins a  la meitat del motllo ). I enfornem els flam pensant que el temps dependrà del vostre forn i del tamany dels motllos dels flams. Pot oscil.lar de 40 min a 1 i 20 min aproximadament. Per comprovar que ja els tenim fets podem utilitzar el truc del ganivet., n’agafem un de net i punxem un flam, si surt net i sense líquid vol dir que ja està, sinó pot faltar-li una miqueta.
Deixem refredar a la nevera i quan necessitem menjar aquestes postres ho trèiem del motllo ajudats d’un ganivet passat per les parets del motllo i hi posem el gelat al costadet. Amb una miqueta de nata muntada ja seria la repera!!!
Si has escollit l’opció POTAX, només has d’afegir el torró triturat amb aquella mica de llet al final del procés, just després de bullir-lo. Només pensa que potser hi has de posar una miqueta més de polvos, perquè la barreja del Torró no et faci modificar la textura i et quedin unes natilles…
I JA TENS UN QUANT TORRÓ GASTADET!!!
BON PROFIT!!!