VOLEU UN ÀPAT GRATUÏT AL CAPICUA!!!??? AQUÍ REPARTIM EL DEL JULIOL!!!

Publicat a la categoria concurs el 24-07-2013

g

Doncs es molt fàcil, el primer que escrigui un missatge gastronòmic dins d’aquest post i:

– Sigui amic-seguidor en alguna de les nostres xarxes socials:

https://www.facebook.com/RESTAURANTCAPICUA

https://www.facebook.com/pages/RESTAURANT-CAPICUA/210576988983918

https://twitter.com/cuinetescapicua

http://instagram.com/cuinetescapicua

https://es.foursquare.com/cuinetescapicua

I estigui apuntat a l’acte del facebook:

https://www.facebook.com/events/155820981219706/permalink/316368658498270/

SERÀ EL/LA GUANYADOR/A!!!

Podeu explicar el que volgueu sobre gastronomía: Que us sembla la restauració del nostre país, que canviarieu dels restaurants, quin plat us agrada més, que…

Doncs fàcil, no?

Ja friso per veure el/la guanyador/a!!!

Les receptes del concurs. Proposada per l’Anna Sans Armengol.

Publicat a la categoria concurs, receptes el 16-09-2012

Un altra recepta que entra al concurs!!

Ja ho sabeu, si us agrada la proposta, entreu al post i doneu-li al m’agrada dels comentaris i així l’Anna s’emportarà l’àpat gratuït!!!

I si voleu participar… Ja sabeu que fer, no???  Que encara queda temps fins a acabar el mes de setembre…

http://www.facebook.com/events/155820981219706/


L’Anna fa uns dies em va demanar la recepta d’una amanida de pasta del menú. Doncs aquí la tens!!!

Aquesta te la plantejo per quan et queda un resto de gaspatxo a la nevera. Aquell tetabrick que no s’acaba mai, o el culet de gaspatxo que feu i ja no us voleu veure, doncs ens ajudarà a fer la vinagreta.


AMANIDA DE PASTA AMB VINAGRETA DE FORMATGES. Per 4 persones.


Per fer la vinagreta:


200cl de gaspatxo. ( Sinó en teniu, fareu servir ceba, pebrots, tomàquets i si teniu cogombres i ho posareu amb oli i vinagre. ) Oi que es més fàcil el gaspatxo??? 

75cl oli verge.

100gr de formatge parmesà ratllat.

Un pols d’orenga.

La sal i el pebre que necessiteu.


300gr de la pasta que tingueu. 

100gr del formatge que us agradi més. ( Brie, maó, manxego, cabra… ) O fer una barreja de tots!!!

El mezclum d’enciams que vulgueu.

Per fer la vinagreta:

Bullirem la pasta, depèn del tipus de pasta per saber el temps de cocció. Ho reservem per quan ho necessitem.

Mentrestant que es calenta l’aigua, agafarem el gaspatxo amb tots els ingredients per la vinagreta  i amb el turmix ho triturarem per emulsionar-ho tot. Ho reservem per quan ho necessitem.

Amb els formatges per posar per sobre els tallarem de la manera més curiosa que se’ns passi pel cap. 

I ja podem començar a fer l’amanida. Barregem la vinagreta amb la pasta. La col·loquem al plat o font que decidim per presentar-la, hi posem els formatges per sobre, el mezclum en un costadet, i… Voilà!!!

Que us vagi de gust!!! 

 

Les receptes del concurs. Proposada per la Mireia Tudurí Pérez.

Publicat a la categoria concurs, receptes el 06-09-2012

Un altra recepta que entra al concurs!!!

Ja ho sabeu, si us agrada la proposta, doneu-li al m’agrada dels comentaris perque la Mireia es guanyi l’apat gratis!!!

I si voleu participar… Ja sabeu que heu de fer!!!

http://www.facebook.com/events/155820981219706/


I ara una tradició de cada any… QUE FEM AMB ELS TORRONS QUE ENS SOBREN DELS NADALS???

Un flam et semblaria una bona manera d’aprofitar-los?

Doncs que et sembla si fem:

FLAM BESCUIT DE TORRÓ AMB GELAT DE XOCOLATA. Per 4 persones.

Per fer el flam:
O agafes els polvos potax per sinó tens temps, cosa que jo no et recomano per molt que em porta a la meva infància… ( Allà ja et diu la recepta. )
O…
400 cl de llet.
4 ous.
75 gr de sucre.
pell de llimona o/i taronja.
canyella branca o vainilla.
150 gr de torró. ( Dóna igual quina clase, segons el gust, un flam diferent… )
50 cl llet.

Per fer el caramel:
100gr de sucre.
40cl d’aigua.
 
Gelat de xocolata. La marca que més et convingui.
 
Com fem el flam:
Primer de tot posarem el sucre i aigua del caramel al foc, fins que ens agafi el color torrat que desitgem, que no vol dir cremat, eh!!! Ho posem a les flameres escollides i llestos.

Després agafem la llet amb el sucre i aromàtics i ho posem al foc per infusionar. Després d’uns 5 minuts bullint a foc lent ho retirem del foc i colem. Mentre teníem la llet al foc, hem batut els ous i hem barrejat amb la turmix el torró amb la llet reservada, si es del dur, necessitarem una gran ajuda prèviament, envolicant el torró amb un drap i amb una mà de morter o un corró de pastisseria anar trinxant per no trencar el turmix. Ho barregem amb els ous i hi afegim la llet infusionada barrejant molt bé. Ho posem amb els motllos escollits, tan sigui individuals com un de granl.
Preparem el forn a 140ºC i fem un bany maria ( recorda que el bany maria es una safata de forn amb un fons d’aigua, aproximadament fins a  la meitat del motllo ). I enfornem els flam pensant que el temps dependrà del vostre forn i del tamany dels motllos dels flams. Pot oscil.lar de 40 min a 1 i 20 min aproximadament. Per comprovar que ja els tenim fets podem utilitzar el truc del ganivet., n’agafem un de net i punxem un flam, si surt net i sense líquid vol dir que ja està, sinó pot faltar-li una miqueta.
Deixem refredar a la nevera i quan necessitem menjar aquestes postres ho trèiem del motllo ajudats d’un ganivet passat per les parets del motllo i hi posem el gelat al costadet. Amb una miqueta de nata muntada ja seria la repera!!!
Si has escollit l’opció POTAX, només has d’afegir el torró triturat amb aquella mica de llet al final del procés, just després de bullir-lo. Només pensa que potser hi has de posar una miqueta més de polvos, perquè la barreja del Torró no et faci modificar la textura i et quedin unes natilles…
I JA TENS UN QUANT TORRÓ GASTADET!!!
BON PROFIT!!!

 

Les receptes del concurs. Proposada per la Sara Nuñez Santos.

Publicat a la categoria concurs, receptes el

Un altra recepta que entra al concurs!!!

Ja ho sabeu, si us agrada la proposta, doneu-li al m’agrada dels comentaris perque la Sara es guanyi l’apat gratis!!!

I si voleu participar… Ja sabeu que heu de fer!!!

http://www.facebook.com/events/155820981219706/

Una recepta amb dificultat!!! BRAVO SARA!!!
A veure que podem fer amb aquest Marmite, que si comptem amb les exquisitesses de la gastronomia Anglesa…
Et proposaré dues receptes. Una com a aperitiu, i l’altra per fer una carn, però amb molta senzillesa, ja que aquest producte es més per reforçar gustos i sobre tot, els hi servia per alimentar-se, que no pas tingui un gran valor gastronòmic.
La primera et proposaria fer unes:
Torradetes de Marmite,  Formatge Fresc i Maduixetes.
Torradetes. ( Les que t’agradin més, ja siguin de paté, o tipus xapata, o… )
Marmite. La quantitat que tu vegis.
Formatge fresc tipus Burgos. Igual, la quantitat que tu vegis.
Maduixetes. Igual, sinó en tens, ho pots canviar per qualsevol fruita amb un toc àcid, com la pinya, o fins i tot el mango. Sinó en tens, una confitura de gerds, o taronja amarga et podria fer el fet. Més que res es per trencar un poc els gustos.

I com les fem???
Doncs no te gaire secret: La torradeta, untes amb el marmite, hi poses el formatge fresc tallat a làmines de la mida de la torradeta i per últim una miqueta de fruita per decorar.
I ja ho tens.

Aquest producte també et podria servir per reforçar el gust d’un rostit, tan sigui de vedella com pollastre. Només et cal fer la recepta del rostit que ja tinguis al cap, i uns 30-40 minuts abans d’acabar, i untes la carn amb aquest producte. Aconseguiràs reforçar el gust i que quedi un color daurat-torrat molt atractiu. 
Bé, em sembla que ja ho tenim no? Espero que gastis aviat aquest pot de Marmite!!! 

Les receptes del concurs. Proposada per Els Pecats De La Baba Mita.

Publicat a la categoria concurs, receptes el 04-09-2012

Un altra recepta que entra al concurs!!!

Ja ho sabeu, si us agrada la proposta, doneu-li al m’agrada dels comentaris perque ELS PECATS DE LA BABA MITA es guanyi l’apat gratis!!!

I si voleu participar… Ja sabeu que heu de fer!!!

http://www.facebook.com/events/155820981219706/

Doncs comptant que aquest Cupcakes han d’estar de vici tots solets, només hi farem alguna coseta si per mala sort, se’ns han oblidat a l’armari i sense tapar, durant uns quants dies… I QUE FEM AMB AQUESTA DELÍCIA???
Doncs… Que et sembla una de fàcil:

Bescuit gelat de mores i formatge amb xocolata calenta. 4 persones.

Per el bescuit. 

500cl de nata muntada. ( Sinó tens batidor de nata, a la pastisseria ho faran d’allò més bé )
50gr de sucre.
250gr de Cupcakes. ( Potser el de mores amb formatge, o el de… )
Per la salsa de xocolata:
100 cl nata
50gr de xocolata tipus cobertura.
25 gr sucre
Una miqueta de licor sempre ajuda.
Per fer el bescuit.
Sinó tenim batidor, la pastisseria ens donarà la nata dolça, llavors no caldrà el sucre. Sinó, hi muntem la nata amb el sucre, i quan estigui muntada, hi afegirem amb molta cura el cupcake esmicolat, barrejarem amb cura de que no baixi la nata i ho posarem amb un recipient al congelador vigilant que quedi regular. El recipient el humitejarem amb una mica d’aigua per quant el treiem del congelador sigui més fàcil. Deixarem al congelador fins que ho necessitem, pensant que ha de congelar.
Per fer la salsa de xocolata:

Calentarem la nata amb el sucre i el licor escollit. Quan vagi a bullir, retirem del foc i afegim la xocolata. Remenem i mantenim en calent per fer-ho servir.

I com ho acabem?
Treure’m del motllo el bescuit, si el motllo es metàl·lic, ho podem calentar una miqueta al foc, així sortirà fàcil i ràpid. El tallem a la ració desitjada i amb la xocolata calenta per acabar…
I… BON PROFIT!!!
Espero que així no et sàpiga greu que es quedin arraconats aquests magnífics Cupkakes!!!

Les receptes del concurs. Proposada per la Maria Elena Oliver.

Publicat a la categoria concurs, receptes el

Primera recepta del concurs!!! I com no… l’Elena és al capdavant… FELICITATS GUAPA!!! A veure quina sortida li donem a les mores i les gavarres…

Ja ho sabeu, si us agrada la proposta, doneu-li al m’agrada dels comentaris perque l’Elena es guanyi l’apat gratis!!!

I si voleu participar… Ja sabeu que heu de fer!!!

http://www.facebook.com/events/155820981219706/

A veure que us sembla aquesta… Fem unes postres???
Sandwich de fruites del bosc amb xocolata desfeta. 4 persones.
Imagina’t un bikini però per postres, doncs més o menys, volem fer això.
Per el farciment:
-50 gr de mores o gavarres.
-250 gr de crema pastissera.
150cl de llet.( o ho pots canviar per llet de soja )
30 gr de sucre.
Pell de llimona i/o taronja.
Canyella branca o pols.
3 rovells d’ou.
15 gr maizena.
30 cl nata. ( igual, ho pots canviar per llet de soja )
Quina cosa farem servir com si fos el pa???
8 llesques de pa de brioche ( ho ho pots canviar per plum cake sense lactosa )
20 gr mantega. ( Ho pots canviar per oli de girasol. )
10gr de sucre glass.
Per la salsa de xocolata:
100 cl nata ( ho pots canviar per llet de soja o sense lactosa )
50gr de xocolata tipus cobertura. ( pots utilitzar-ne sense lactosa, només incrementa fins als 100 grs, per que qualli bé )
25 gr sucre
Una miqueta de licor sempre ajuda…
Com fer el farciment…
Amb les mores no caldrà gaire coseta, només que les tallis segons et convinguin i el tamany que tinguin. Les reserves per quan les necessitis. Si utilitzes gavarres, millor saltejarles amb un xic de mantega i al final, un punt de sucre. Les reserves per quant les necessitis.
Per la crema pastissera, es el mateix procediment que una crema catalana. Infusionem la llet amb el sucre, els aromàtics. Quan hagin agafat el gust desitjat, colem, ho barregem amb els rovells, maizena i nata, vigilant que no facin grumolls. I ho fem bullir per espessir la crema. Quan arrenqui a bullir, ho retirem, ho colem i a refredar amb un altre recipient, si pot ser tapat amb paper film, millor.
Un cop fred, afegim les fruites del bosc escollides i ho barregem. Ja ho tenim llest per farcir.
Agafarem les llesques de pa de brioche i ho farcirem amb la crema, amb la quantitat que ens sembli bé, posant una llesca sobre i l’altra sota, com si fos un biquini. I ho deixarem a la nevera fins que ho necessitem.
Per fer la salsa de xocolata:
Calentarem la nata amb el sucre i el licor escollit, quan vagi a bullir, retirem del foc i afegim la xocolata. Remenem i mantenim en calent per fer-ho servir.
I com ho acabem?
I ja per acabar, quan necessitem fer les postres, només ens quedarà agafar una planxa elèctrica o paella, calenta un xic la mantega i torra un poc els sandwich que hem fet, com si fos un biquini, li espolvorem el sucre glass per sobre. Els retires, i els presentes amb la salsa de xocolata. Sempre podràs guardar unes poques fruites vermelles per decorar, amb una micona de menta i… O afegir un gelat de nata, o xocolata, o…
Ei, i amb aquesta recepta podries fer unes torrijas que també et quedarien molt bones!!! Només has de deixar a banda la mantega i empapar una micona el sandwich amb llet, ou i a fregir. Ho acabes arrebossant amb una mica de sucre e canyella i llestos…
Que t’ha semblat? Ho he fet complicat perquè ser que tu ets una bona cuinetes, eh!!

VOLEU GUANYAR UN DINAR AL CAPICUA?

Publicat a la categoria concurs, receptes el 02-09-2012

Primer expliquem una mica el tema per qui no sap de què va això de dinar gratis al Capicua. Cada mes regalem un dinar al restaurant només per estar pendent del que fem i interactivar un xic amb nosaltres i amb les xarxes socials. És una manera de promocionar-nos i de correspondre els nostres clients.  D’això vàrem crear un event al facebook, aquest és  l’enllaç:

http://www.facebook.com/events/155820981219706/

I aquest mes de setembre ho farem a través del blog. I com que no tenim prou feina encara, ens en posem una miqueta més amb… 

PROPOSEU-NOS PRODUCTES I NOSALTRES US DONEM RECEPTES!!!

Però no un producte qualsevol eh!!! Sabeu aquella cosa de la cistella de nadal a la qual mai no li trobeu sortida, o allò que algú us ha portat d’un viatge exòtic i  de cap de les maneres sabeu què fer amb ell, o el que us han portat del poble i en un context de ciutat és, si més no, un xic dur d’empassar, o aquell licor que us ha quedat arraconat, o allò que quan passeu pel supermercat us pica la curiositat i mai se us encén la llumeta, o…

Doncs el joc d’aquest mes consisteix a dir-nos el producte i donar-nos una miqueta d’informació, com fotos, o de quin material és per si no el coneix ni qui l’ha fabricat… I us proposarem una o diverses receptes per fer-ho, perquè quedeu com uns reis i, a més, així no l’haureu de llençar! La recepta que obtingui més vots durant tot el mes de setembre… GUANYA EL DINAR GRATIS AL CAPICUA PER A LA PERSONA QUE HAGI PROPOSAT EL PRODUCTE!!! Recordeu, quant més aviat proposeu la recepta, més gent la podrà veure i més vots podrà tenir…

Tota aquesta juguesca la farem a través del blog: les vostres propostes  les enganxareu en aquest post, que ens arriba via facebook. I els  vots que comptaran seran els que es facin a través del mateix blog, sota de cada recepta penjada.

Us sembla bé?

Doncs que comenci… JA!!!

QUE UN DINARET O SOPARET AL CAPICUA PAGA LA PENA, NO?